Vrije tijd en Hobby

Vind de rust in Nederland via campings in Drenthe

Als je in Nederland woont, dan bevind je je vaak in de buurt van een stad of stadse omgeving. Vooral als je woonachtig bent in de Randstad of in het zuiden van Nederland, dan is er niet vaak heel veel rust te vinden. Omdat Nederland zo klein is, is er weinig ruimte voor de verschillende elementen die je graag in een land zou zien. Alles moet immers op dat kleine lapje grond worden gebouwd. Dus ook natuurgebieden zijn daardoor in Nederland zelden heel uitgestrekt. Daardoor hoor je tijdens een wandeling door het bos nog altijd de auto’s over de autoweg voorbij razen. Je moet dus best wel diep de bossen in lopen om echt van de stilte te kunnen genieten. Maar dat soort natuur vind je niet snel in een klein land als Nederland. Zeker niet in de randstand of andere dichtbevolkte gebieden. Dus als je toch van zulke stilte wilt genieten, dan kun je bijvoorbeeld uitwijken naar het noorden van Nederland. In Friesland, Groningen en Drenthe vind je juist nog heel veel uitgestrekte natuur. In Groningen en Friesland is dat echter heel veel weiland, maar in Drenthe kun je prima door de bossen en heidevelden struinen. Het is dan vaak het leukst om ook een rustige accommodatie op te zoeken. Je moet dan eigenlijk niet naar een hotel gaan. Een camping is dan verreweg de beste keuze, maar dan moet je dus wel op een rustig camping terecht komen. Gelukkig kun je via kgc heel gemakkelijk rustige groene campings in Drenthe vinden. kgc staat namelijk voor Karaktervolle Groene Campings. Dat betekent dat de campings sowieso altijd in groene omgevingen staan met veel vrije natuur. Maar het betekent ook dat deze campings in Drenthe kleinschalig zijn opgezet juist om de rust en stilte te waarborgen en het massatoerisme buiten de spreekwoordelijke deur te houden. Je kunt op deze campings in Drenthe dan ook heel goed genieten van de nodige rust en de campings fungeren ook als de ideale uitvalsbasis om de natuurrijke omgeving te verkennen. Via wandelingen of leuke fietstochten, kun je heel goed genieten van de Drentse natuur. Ook in Drenthe hoor op je verschillende plekken de auto’s nog, maar de natuurgebieden zijn dusdanig groot, dat je gemakkelijk diep genoeg de bossen in kunt trekken om niets meer te horen. Ideaal om de batterij weer op te laden. Mocht je dus op zoek zijn naar campings in Drenthe, kijk dan gerust eens op de website van kgc.nl

De mooiste campings in Drenthe vind je via kgc.nl

Om te voorkomen dat je op een saaie grootschalige camping terecht komt, kun je het beste het aanbod filteren door te zoeken via kgc.nl. Je weet dan zeker dat je alleen maar rustige en groene campings in Drenthe te zien krijgt. Vervolgens kun je een keuze maken uit die campings in Drenthe en een plekje reserveren voor jouw vakantie. 

Ontdek de vele campings in heel Nederland

Natuurlijk kun je via kgc ook campings vinden in andere Nederlandse provincies. Zo kun je via kgc.nl zoeken naar campings in: 

  • Groningen
  • Zeeland
  • Flevoland

Similar Posts

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *