Financieel

Hoe ziet de toekomst van goud eruit?

De goudkoers kan ieder moment veranderen. Ieder jaar wordt een goudprijs verwachting gedaan door verschillende mensen. De ABN Amro doet dit ieder jaar. Ook analisten doen een goudprijs verwachting. Op het moment zit de goudprijs 11% onder de verwachting voor 2022. Het is mogelijk dat een troy ounce goud nog 209 US dollar kan stijgen in waarde. Beleggen in zulke gevallen is dus erg gunstig. Je kunt fysiek goud kopen in verschillende vormen. Je kunt hierbij denken aan goudmunten en sieraden. Verder zijn er verschillende platformen die zich bezighouden met het investeren in fysiek goud en zilver. Een voorbeeld hiervan is Doijer en Kalff.

Beleggen in goud verschillende manieren

Enige tijd geleden was goud geen investeringsmiddel, maar een betaalmiddel. Het werd dus gebruikt om dingen mee te kopen. Dit is tegenwoordig niet meer zo. Het goud wordt op dit moment gezien als een investeringsmiddel. Bij het beleggen van goud zijn er 4 verschillende manier. De makkelijkste manier om te beleggen in goud is het aanschaffen van fysiek goud. Denk hierbij goed na over de veiligheid. Je moet het wel veilig kunnen opbergen. Een andere manier voor beleggen in goud zijn goudtrackers. Dit zijn beleggingsproducten, die de goudkoers volgen. Naast deze twee manieren kun je ook aandelen kopen van goudmijnen. Het is mogelijk om aandelen in goudmijnen aan te schaffen. Wanneer de goudkoers stijgt, dan stijgt de koers van de aandelen ook vaak. De laatste manier van beleggen in goud is afgeleide producten. Dit brengt veel risico’s met zich mee. Dit is een manier van veel winst verdienen of juist veel verliezen.

Beleggen

Beleggen in goud is in principe niet lastig en makkelijk te begrijpen. Deze manier van beleggen is eigenlijk 1 van de makkelijkste manieren om te beleggen. De reden hiervan is dat je goud moet komen. Het goud moet fysiek en echt zijn. De vorm van het goud maakt niet uit. Je kunt gouden munten kopen, sieraden of goudbaren. Het is de bedoeling dat je het goud op een veilige plek kunt bewaren. Je kunt het thuis doen, maar je kunt het ook opslaan bij de bank.

Similar Posts

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *