Vervoer

Bewuster omgaan met het verpakken van goederen

Als je een bedrijf hebt waarmee je regelmatig goederen moet verpakken en vervoeren dan weet je hoeveel verpakkingsmateriaal hierbij komt kijken. Aangezien allerlei verschillende sectoren bezig zijn met verduurzaming is het dus een goed idee om te kijken waar jij met jouw bedrijf kan bijdragen aan verduurzaming. Niet alleen voor de wereld maar ook voor de kosten van je bedrijf kan dit erg veel schelen. Wil je meer weten over hoe jouw bedrijf bewuster kan omgaan met het verpakken van goederen en het vervoeren hiervan? Lees hieronder dan snel verder voor meer informatie hier over.

Verpakken van goederen

Als de producten die je verkoopt veel verpakt zijn in plastic is het eens een goed idee om te gaan kijken naar of je kan overschakelen naar een duurzamere en minder vervuilende vorm van verpakkingen, bijvoorbeeld karton, papier of een biologisch afbreekbare stof. Zo zorg je voor minder afval of beter afbreekbaar afval, aangezien een verpakking vaak toch gelijk de vuilnisbak in gaat is het zonde om hiermee het milieu op een negatieve manier te beïnvloeden. Er zijn vele verschillende mogelijkheden als het aankomt op duurzame verpakkingen, wat past er bij jouw product?

Verzenden van goederen

Als je voor je bedrijf vaan verschillende soorten goederen verzend dan is het een idee, naast de verpakkingen, om te kijken waar je nog meer op kan verduurzamen. Als producten op pallets de vrachtwagens in gaan dan wordt er vaak gekozen voor houten pallets die maar een keer gebruikt worden en ook snel kapot kunnen gaan, dit is erg zonde. Kies bijvoorbeeld voor gebruikte pallets van kunststof.. Deze pallets zijn niet alleen goedkoper, maar ook gaan ze heel erg lang mee. Dit is beter voor jouw portemonnee maar ook beter voor het milieu, dat is een super goed alternatief toch?

Similar Posts

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *