Geen categorie

3 redenen waarom je een kooimaaier goed kunt gebruiken

Kooimaaiers zijn alle grasmaaiers die gebruik maken van een horizontaal messenkooi om het gras mee af te snijden. Kooimaaiers zijn er in allerlei verschillende types die allemaal andere voor- en nadelen hebben. Zo zijn er handmatige kooimaaiers die als voordeel hebben dat ze licht en wendbaar zijn. Ook zijn de handmatige kooimaaiers relatief goedkoop en goed voor het milieu. Verder zijn er ook nog motorisch aangedreven kooimaaiers. Onder de motorisch aangedreven kooimaaiers is er de keuze tussen elektrische maaiers en benzinemaaiers. Motorisch aangedreven kooimaaiers zijn ideaal voor grotere gazons. Op Milati.nl kun je meer informatie vinden over verschillende maaiers. Wil je misschien een kooimaaier kopen? Ben je benieuwd naar de voordelen van kooimaaiers? Lees dan verder voor de 3 redenen om kooimaaiers te gebruiken.

Reden 1: hoge maaikwaliteit

Kooimaaiers worden vooral gebruikt voor gazons waar hoge kwaliteitseisen aan gesteld worden. Dit komt omdat kooimaaiers voor een hoge maaikwaliteit zorgen. Dit komt doordat kooimaaiers zeer gelijkmatig kunnen maaien. Tevens zorgen kooimaaiers voor een scherpe afsnijding tijdens het maaien. Een correct afgestelde kooi zorgt ervoor dat het gras scherp afgesneden wordt.

Reden 2: lage maaihoogte

Kooimaaiers zijn ideaal voor wanneer je je gazon lekker kort wilt houden. Als jij je gazon onder de 30 millimeter wilt houden en het liefst zelfs onder de 20 millimeter dan is de kooimaaier de perfecte maaier voor jou. De kooimaaier is er voor de tuinier die met plezier in de tuin staat en dus ook met enige regelmaat het gazon bij wil houden. Aangezien de kooimaaier minder geschikt is voor langer gras wordt de kooimaaier vooral aangeraden voor tuiniers die wekelijks het gazon willen maaien.

Reden 3: de kooimaaier is ideaal om mee te mulchen

De laatste reden om voor de kooimaaier te kiezen is wanneer je wilt mulchen. Mulchen is wanneer je het gemaaide gras verspreid over het gazon laat liggen om zo voor een natuurlijke bemesting te zorgen. Kooimaaiers zijn uitermate geschikt om te mulchen omdat, indien je het gras niet opvangt, kooimaaiers het gemaaide gras automatisch over het gazon verdelen. Op die manier bespaar je jezelf bij een groot gazon ook een hoop werk aangezien je dus niet al het gemaaide gras hoeft af te voeren.

Similar Posts

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *